Derzsi Ákos
Derzsi Ákos
szenátori honlapja
2018.08.26

Átadták az Örökös Tagság címeket a színházban

Átadták az Örökös Tagság címeket a színházban
Vasárnap délután a nagyváradi magyar színjátszás 220 éves évfordulója alkalmából szervezett ünnepségsorozaton belül ünnepi társulati gyűlést tartottak a színház nagytermében, melynek során átadták az Örökös tagság címeket, illetve emlékplaketteket a támogatóknak.

A megjelenteket Czvikker Katalin, a színház főigazgatója köszöntötte. A főigazgató a 220 éves évforduló alkalmából beszédében kiemelte: vissza kell tekinteni ahhoz, hogy előre tudjunk haladni. Az ünnepi nyílt társulati gyűlésen a színház az évforduló alkalmából egy-egy emlékplakettet nyújtott át az intézményt támogatóknak: Biró Rozália parlamenti képviselőnek, Pásztor Sándornak, a Bihar Megyei Tanács elnökének, Szabó Ödön parlamenti képviselőnek, dr. Csiszár Mirellának, a magyarországi Országos Színháztörténeti Múzeum osztályvezetőjének, Derzsi Ákos szenátornak, Pető Dalma vállalkozónak, helyi tanácsosnak, a Várad irodalmi folyóiratnak és a Bihari Naplónak. Az emlékplakett, amely a nagyváradi magyar színjátszás 220 éves fennállására emlékeztet, Holló Kinga grafikája.

 A díjak átadását követően megkoszorúzták azt a Fekete Sas-palotánál elhelyezett emléktáblát, amely az első nagyváradi, magyar nyelvű színdarab előadásának állít emléket. Koszorút helyezett el Czvikker Katalin főigazgató és Novák Eszter művészeti vezető, Pásztor Sándor megyei tanácselnök, Szabó Ödön parlamenti képviselő és Derzsi Ákos szenátor, Pető Dalma helyi tanácsos.

Forrás: Bihari napló