Derzsi Ákos
Derzsi Ákos
szenátori honlapja
2018.07.15

Elszármazottak Találkozója volt Magyarkakucson

Bensőséges, emberközeli hangulatban zajlott vasárnap Magyarkakucson az Elszármazottak Találkozója. Az esemény az Árpád-kori templomban istentisztelettel kezdődött, igét hirdetett Dénes Béla, a Tasnádszarvadi Református Egyházközség lelkipásztora.

A Sebes Körös-menti településen mára hagyományt teremtettek azzal, hogy a helyi református egyházközség és a magyar érdekvédelmi szervezet évente megszervezi a Magyarkakucsról Elszármazottak Találkozóját. Az idei volt sorozatbana16. találkozó, az eseményeken az elszármazottak és helybeli magyar reformátusok mellett állandó jelleggel jelen van a magyarországi Kakucs község küldöttsége, de Biharkeresztesről is szép számmal jönnek vendégek, hiszen a város polgármesterének, Barabás Ferencnek kötődései vannak a településhez. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Derzsi Ákos szenátor, dr. Kendéné Toma Mária Kakucs (Magyarország) polgármestere, de jelen volt Szászfalva (Magesti) község polgármestere Marin Mert is. 

Derzsi Ákos szenátor arról beszélt, hogy ilyenkor nyáron nagyon sok rendezvény van, ahová az ember szívesen elmenne, aztán nincs annyi politikus, mint ahány rendezvény van és mindig egyeztetni kell ki hová megy. „Manapság az, hogy ki megy Magyarkakucsra, már költői kérdés, hiszen az mindenki számára nyilvánvaló, hogy én jövök ide."

Forrás: Bihari Napló, 18.07.2018