Derzsi Ákos
Derzsi Ákos
szenátori honlapja
2018.05.26

Elballagtak az Ady Endre Középiskola végzősei

Szombat délben elballagott a nagyváradi Ady Endre Középiskola négy végzős osztálya is. Az ünnepséget szokás szerint a tanintézmény udvarán tartották. Voltak felszólalások, rövid műsor és természetesen a legjobb eredményeket elérő diákokat is díjazták.

Az ünneplőket és a meghívott vendégeket Kirkósa Enikő tanárnő köszöntötte. Vad Márta igazgatónő úgy fogalmazott: újra fordulóponthoz érkeztek, és ahogy hajdan, gyermekkorukban a mostani tizenkettedikesek édesanyjuk által kézen fogva és vezetve indultak el a mesék birodalmába, melynek főszereplője a legkisebb királyfi volt, úgy ez a királyfi most újra útelágazáshoz érkezett. Lezárult mögötte egy útszakasz, s hirtelen több másik nyílt meg. Lassan a szüleik elengedik a kezeiket, tanáraik is útjukra bocsátják őket, s célt, irányt keresve indulnak tovább.

Derzsi Ákos RMDSZ-es szenátor arra hívta fel a figyelmet: a tanulmányaik befejezése után életük küzdelmének filmje nem zárul le, hiszen további harc van azért, hogy megfeleljenek. Mindenki a tudását a lehető legjobban tudja kamatoztatni annak érdekében is, hogy szükség legyen erre, ugyanis ma már bármily furcsán is hangzik, a munkaerő is egy árú, melyet az egyénnek kell eladnia, remélhetően a szülőföldjén, mert „jobb itthon gazdának lenni, mint máshol vendégnek”.

Forrás: BN 2018.05.29