Derzsi Ákos
Derzsi Ákos
szenátori honlapja
2018.04.19

Idén is megemlékeztek Köröstárkányban

Idén is megemlékeztek április 19-én is Köröstárkányban a 99 évvel ezelőtti tragikus eseményekről, amikor 91 helyi és 17 kisnyégerfalvi vesztette életét. Megbocsátható-e vajon a gyalázat, amely majdnem egy évszázada gyötri a szíveket, lelkeket? – hangzott el a kérdés.

A 99. évforduló szerinti megemlékezésen, csütörtök este a református templomban Forró László, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület fő- jegyzője, püspökhelyettes tartott igehirdetést, emlé- kezést a mártírok leszármazottjainak és az egybegyűlteknek.

Az egyházi program befejezése után a főtérre, a mártírok fáklyákkal megvilágított emlékműve elé gyülekezett a körülbelül 100 résztvevő, ahol rövid beszédet tartott a Bihar megyei RMDSZ részéről Derzsi Ákos szenátor, majd Sebestyén László Ede helyi református lelkipásztor vezeté- sével a Serkentők férfikara adott elő alkalomhoz illő kórusszámokat, illetve elhangzott két vers is. A már szürkületbe burkolózott emlékműnél a kegyelet koszorúit helyezték el a református egyház képviselői, Sebestyén László Ede lelkipásztor vezetésével, a megyei és helyi RMDSZ részéről Derzsi Ákos szenátor, Mikló Ernő elnök és Erdei János alelnök, továbbá a helyi Nőszervezet és a köröstárkányi általános iskola képviselői hajtottak fejet a múlt fájdalmas emléke előtt.

Forrás: Bihari Napló, 25.04.2018