Derzsi Ákos
Derzsi Ákos
szenátori honlapja
2018.03.18

Ünnepi műsor könyvbemutatóval Micskén

Micskén idén is műsoros megemlékezést tartottak március 15-e tiszteletére. Az ünnepséget a nemzeti ünnepünk utáni vasárnapra időzítették, hogy a község apraja-nagyja jelen lehessen.

Zsúfolásig megtelt a művelődési ház, ahol a megemlékező műsor előzeteseként bemutatták Gavallér Lajos református lelkipásztor legújabb könyvét is, Határjárás Micske körül címmel. Elsőként Bertalan Lajos RMDSZ-elnök köszöntötte az emlékezőket és azokat a meghívott vendégeket, akik eleget tettek a felkérésnek, melyet követően felkérte Derzsi Ákos szenátort, mondja el ünnepi, és a könyvbemutatóval kapcsolatos gondolatait. Erre ő kompetens személy, mivel a könyvet az Europrint nyomdában készítették. A szenátor megköszönte a meghívást és örömét fejezte ki, amiért a kettős ünnepen részt vehet. „Ünnepeljük a forradalom és szabadságharc 170. évfordulóját, de az is ünnepnapnak számít, ha egy új könyvet bemutathatunk. Tulajdonképpen ez is egy forradalmi tett, hiszen a múltat őrizzük meg a jövőnek.” A most kiadott könyv mellett megalapozott, komoly kutatómunka áll, mely hűen és pontosan adja vissza a múlt történéseit, mondta, majd gratulált a kötethez és kifejezte reményét, hogy folytatódni fog a Micskei füzetek sorozat.

A művelődési házból fáklyás felvonulással az emlékparkba vonultak, ahol az emléktáblák felavatása után, elhelyezték a megemlékezés koszorúit.

Forrás: Bihari Napló, 28.03.2018