Derzsi Ákos
Derzsi Ákos
szenátori honlapja
2018.03.18

Együtt ünnepelt Hegyközcsatár magyarsága

Zsúfolásig megtelt a református gyülekezeti ház a község településeiről érkezett közösségek tagjaival, hogy felekezeti és politikai hovatartozás nélkül együtt emlékezzenek a márciusi ifjak bátor tetteire, a zsarnokság elleni harcukra, hogy emlékezzenek az 1848. március 15-én kirobbant forradalomra és szabadságharcra.

A több mint száz jelenlévőnek Miklós Csaba helyi református lelkipásztor méltatta a bátor forradalmárokat, igemagyarázatát is ennek az eseménynek megfelelően választotta.

A politikai pártok, egyházak, civil szervezetek küldöttei, magánszemélyek helyezték el a kegyelet és megemlékezés koszorúit a templomkertben álló kopjafánál, majd mindenki átvonult a római katolikus templomkertbe, ahol folytatódott a koszorúzás a templomfalán elhelyezett márványtáblánál, majd elénekelték a Himnuszt.

A megemlékezés a kultúrotthonban folytatódott, ahol elsőként Derzsi Ákos, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének szenátora tartott ünnepi beszédet. Az ünnepi megemlékezés szeretetvendégséggel ért véget, Sztankovics Gyula és a református gyülekezet jóvoltából.

Forrás: Bihari Napló, 22.03.2018