Derzsi Ákos
Derzsi Ákos
szenátori honlapja
2018.03.15

Műsoros megemlékezést tartottak Margittán

A margittai RMDSZ, az egyházakkal, a civil szervezetekkel és a Mi-Kis Kórusunkkal együttműködve kulturális műsorral egybekötött megemlékezést szervezett az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából. Az események két helyszínen zajlottak.

A méltóságteljes megemlékezés főszervezője Demián Zsolt körzeti elnök volt, és eseményei két helyszínen zajlottak. A művelődési ház előcsarnokában hagyományőrző, eladással egybekötött kiállításon mutatta be kézműves termékeit Daróczi Krisztina, Karetka Ildikó, Pintér Beáta, Sarkadi Ilona és a Sárkány kerámia.

 Az előadóteremben az ünnepi műsor moderátora Szőke Ferenc volt, aki elsőként Derzsi Ákost szólította mikrofonhoz. A szenátor ünnepi beszédének vezérgondolata az volt, hogy a román és a magyar miniszterelnök, illetve az RMDSZ ünnepi üzenetének meghallgatása után egyértelművé válik: nekünk kell kidolgozni arra a receptet, hogyan tudjuk megélni szabadságunkat, mit jelent a szabadság, mi a jó nekünk és utódainknak itt a Partiumban és Erdélyben.

Az ünnepi műsort követően fáklyás menet vonult a református templomkertben lévő Petőfi szoborhoz. A beszédek után koszorúztak az egyházak, az önkormányzat, a margittai és magyarkéci RMDSZ-szervezetek, intézmények és civil szervezetek vezetői. Zárszóként, az emlékezők elénekelték a Szózatot, majd fogadták a református lelkipásztor áldását.

Forrás: Bihari Napló, 21.03.2018