Derzsi Ákos
Derzsi Ákos
szenátori honlapja
2017.09.15

Érmelléki életutak – könyvbemutató Székelyhídon

Szeptember 15-én 19 órai kezdettel könyvbemutatót tartottak Székelyhídon a helyi múzeum épületében. Az Érmelléki életutak című kötet, az Ér hangja Egyesület első kiadásra került könyve, amely 32 életutat mutat be, melyek szorosan összefonódnak Székelyhíddal, az Érmellékkel.

Az Ér hangja médiacsoport 2009-ben havilapként indult. Az évek során rengeteg életút interjú, élettörténet elevenedett meg a lap hasábjain és a tavalyi évben megszületett az ötlet is, hogy jó lenne egyszer ezeket egy kötet formájában is kiadni. Az álmodozást tettek követték és hosszú- ra nyúló alapozó munka, amelynek eredményeként most szeptemberben megjelenhetett ez az interjúkö- tet, amely 32 életutat mutat be, melyek szorosan összefonódnak Székelyhíddal, az Érmellékkel. Ezen a pénteki napon ez volt a második könyvbemutató, mivel a kötet bemutatását, egy közgazdasági mesekönyv bemutatója előzte meg.

A méltatást Derzsi Ákos B i h a r m eg yei RM D SZ  sze n át o r , a  n a gy v ár a d i Europrint nyomda tulajdonosa folytatta, aki kicsit oldotta a komoly hangulatot és néhány poénnal, mulatságos történettel vidította fel a hallgatóságot. Véleménye szerint nagyon nagy szükség van könyvekre és a jó könyveknek két ismérve létezik: amennyiben egy könyvet a leendő olvasóközönség kézbe vesz és legalább 20 másodpercig lapozgat, valamint a nyomdai munkatársak is örömmel szemelgetnek belőle, az a könyv szerinte biztos sikerre van ítélve. A végén pedig, csak úgy zárójelbe téve megsúgta, hogy jelen kötet esetében, mindkét alpont fennáll. Derzsi Ákos beszédét újabb komolyzenei mű előadása követte, majd Béres Csabára, Székelyhíd város polgármesterére került a sor, hogy megtartsa beszédét.

Forrás: Bihari Napló, 2017.09.20