Derzsi Ákos
Derzsi Ákos
szenátori honlapja
2017.08.16

Tanulmány a nőkről a várban

Tanulmány a nőkről a várban
Mi, férfiak, azért népesítettük be a Földet, hogy megértsük a női lélek legmélyebb rejtélyeit – hangzott el a Nyári Színházi Fesztivál legutóbbi, felhőtlen szórakozást nyújtó előadásán.

A telt házas produkciókat felvonultató, nagy sikerű fesztivál a nyíregyházi Mandala Dalszínház, az RMDSZ Bihar megyei szervezete, a Nagyváradi Magyar Diákszövetség és a Partium Alapítvány lebonyolításában zajlik, ennek megfelelően a legutóbbi, vasárnap esti előadás kezdete előtt Derzsi Ákos RMDSZ-es szenátor és Kőrösi Kristóf, az NMD soron következő elnöke köszöntötték az érdeklődőket.

A Tanulmány a nőkről című, a Magyar Zenés Színház által bemutatott zenés vígjáték a hatvanas évek egyik legsikeresebb, hasonló című magyar filmjének a színpadi adaptációja a Gyárfás-Bozsó szerzőpáros átdolgozásában. A történet lényege dióhéjban annyi: Zsuzsa, Éva és Jolán elhatározzák, hogy elválnak a férjeiktől. Ügyvédjük, a fiatal Vera, az első ügy lendületével keresi föl a férjeket. A vérmes Pétert, az anyagias Sándort és a tunya Bálintot csak egy pillanatra háborítja fel asszonya szándéka, mindhárman egy csapásra beleszeretnek a bájos jogásznőbe. Gegucz, az öreg kormányos azonban elkottyantja otthon az igazságot. Több sem kell az asszonyoknak, ők lesznek a leghűségesebb feleségek, s Verát a kaján férfiakból álló fegyelmi bizottság egy évre felfüggeszti, azonban a sztori végül hepienddel zárul (...).

Forrás: Bihari Napló, 2017.08.16