Derzsi Ákos
Derzsi Ákos
szenátori honlapja
2017.06.20

Gombafesztivált tartottak Kisszántón

Gombafesztivált tartottak Kisszántón
Negyedik alkalommal szervezték meg Kisszántón a Gombafesztivált, mely fesztiválnak már hagyománya van, melyet az idén is a kultúrotthon udvarán szervezték meg, a nagy történelmi bükkfa árnyékéban.

                   A rendezvényen hét csapat főzött, akik finomabbnál finomabb gombás ételeket készítettek. Ők a következők: Paul Tivadar és csapata, Paul Atilla és csapata, a nagyszántói Nőszövetség, az Ébredő Nagyszántó csapata, a Kisszántói Fiatal Lányok csapata, a kisszántói Nőszövetség és a Silver Pro Bors Idősek otthona, akik minden fellépőnek biztosítottak egy-egy adag finom ételt. Természetesen a gombát most is Paul Tivadar, a fesztivál főtámogatója, szülőatya biztosította a résztvevő csapatoknak. Bár a főzés korábban megkezdődött, a rendezvény megnyitója 17 órakor volt, és bizony sokan nézelődtek az üstök, a büfék és fagyizók környékén. Az esemény konferansziéja Molnár Edit volt, aki Hegyesi László tanácsossal karöltve egyszerre az esemény főszervezői is. Nyitó beszédében a konferanszié köszöntötte a jelenlévőket és üdvözölte az elöljáróságokat, akik megtisztelték a rendezvényt. Ugyanakkor megköszönte a Borsi Polgármesteri Hivatal mindennemű segítségét, majd Bátori Géza polgármestert kérte fel, hogy nyissa meg a fesztivált. A polgármester köszöntő szavaiban visszaemlékezett arra az alkalomra, amikor egy baráti beszélgetés alkalmával, Paul Tivadarral kiötlötték a kisszántói Gombafesztivál gondolatát. S mint látszik, nem csak gondolat maradt, hanem immár hagyományt teremtve minden évben megszervezik összegyűjtve a fesztiválozni szerető és az ilyen jellegű rendezvényeket kedvelő embereket.

Derzsi Ákos szenátort, Bors község lakosát szólították a színpadra, aki örömmel és otthonosan vett részt a fesztiválon. Elmondta, hogy Bihar megyében közel 40 féle növényről neveztek már el valamilyen rendezvényt, és ezek közül 20 épp olyan haszonnövény, mint a gomba is.

A köszöntő beszédek után a település legkisebbjei következtek, a helyi óvodások gombáknak öltözve mutatták be műsorukat.

Forrás: Bihari Napló, 2017.06.20