Derzsi Ákos
Derzsi Ákos
szenátori honlapja
2017.05.03

A szállításügyi minisztériumhoz fordult Derzsi Ákos a megszűnt vasútállomások lepusztult épületei ügyében

A szállításügyi minisztériumhoz fordult Derzsi Ákos a megszűnt vasútállomások lepusztult épületei ügyében
- Interpellációban fordult Derzsi Ákos Bihar megyei szenátor Alexandru Răzvan Cuc szállításügyi miniszterhez a megszűnt vasútállomások lepusztult épületei ügyében - tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget közleményében az RMDSZ.

'A Bánffyhunyad - Nagyvárad vasútvonalon, főként a Bihar megyei szakaszon több olyan vasúti megállóhely és kisebb állomás található, amelyek évekkel ezelőtt elvesztették rendeltetésüket, épületeik rendkívül elhanyagolt állapotban vannak, és jegyiroda sem működik már ezekben. Ezek az állomások a vasúti infrastruktúra megreformálását és privatizálását célzó politikák eredményeként szűntek meg. A hozzájuk tartozó ingatlanok a közvagyon részét képezik, de bezárásuk óta az illetékes hatóságok semmilyen stratégiát nem dolgoztak ki arra, hogy mihez kezdenek az egyre romló állapotú épületekkel. Ezért interpellációban fordultam Alexandru Răzvan Cuc szállításügyi miniszterhez, arról kérve írásos tájékoztatást, milyen tervei vannak az általa vezetett tárcának a helyzet rendezésére' - idézi a közlemény Derzsi Ákos Bihar megyei szenátort. 

Az RMDSZ-es politikus felidézte: 2008-ban már jelezte a vasúti infrastruktúrát fenntartó román vasúttársaságnak, hogy megoldást kell találni az említett állomások helyzetére. 'A hatóság válaszában akkor azt közölte, a használaton kívül helyezett vasúti ingatlanokat le fogják bontani és az azt övező területeket ki fogják takarítani, ám az ügyben azóta sem történt előrelépés, és az épületek állapota tovább romlott' - olvasható a dokumentumban.