Derzsi Ákos
Derzsi Ákos
szenátori honlapja
2017.04.28

Megnyitotta szenátori irodáját Nagyváradon Derzsi Ákos

Megnyitotta szenátori irodáját Nagyváradon Derzsi Ákos
Valós aktivitást és emberközpontúságot ígérő légkörben nyitotta meg szenátori irodáját Nagyváradon Derzsi Ákos, az RMDSZ politikusa április 27-én. A volt képviselő és munkaügyi államtitkár, akinek a nevéhez a ma is hatályban lévő napszámos törvény, valamint az anyanyelven szervezhető felnőttképzés kötődik, elmondása szerint, szenátori mandátumában is a hatékonyságot, valamint a progresszivitást helyezi előtérbe.

Derzsi Ákos most a szenátus munkaügyi és szociális bizottságának a tagja, az emberjogi, vallás- és kisebbségügyi bizottság titkára, valamint az interparlamentáris ügyekért felelős bizottság kincstárnoka. Irodaavató beszédében a szenátor kiemelt programjaként nevezte meg a szociális kérdéseknek az eddiginél hangsúlyosabb megjelenítését a törvényhozásban.

Derzsi Ákos a nagyváradi központi iroda mellett Körösréven, illetve Belényesújlakon is nyit irodát, ami pedig újdonságnak számít, egy mobilirodát is kíván nyitni azok számára, akik kevésbé tudnak alkalmazkodni az állandó képviseletek órarendjeihez.

A megnyitón jelen volt Rajna József, a Caritas Catolica igazgatója, Kerekes József református lelkipásztor, valamint Jan és Coby Willemsen, a hollandiai Stichting Steuengroep Nederland Roemenie segélyszervezet képviselői.

Forrás: Bihari Napló, 2017.04.28