Derzsi Ákos
Derzsi Ákos
senator
09.06.2020

Prea multe întrebări fără răspuns

Prea multe întrebări fără răspuns
Senatorul UDMR Derzsi Akos a declarat marţi că "sunt prea multe întrebări fără răspuns" pentru a putea evalua activitatea ministrului Muncii, Violeta Alexandru, împotriva căreia social-democraţii au depus o moţiune simplă.

"Lucruri începute, nefinalizate sau finalizate în mod necorespunzător şi ceea ce iniţial era bun s-a compromis pe parcurs. Nu am înţeles de ce nu aţi încercat să gestionaţi situaţia de la Cluj, din punctul de vedere al relaţiilor de muncă. Când toate problemele s-au înmulţit privind securitatea în muncă şi relaţiile de muncă, de ce aţi suspendat activitatea ITM-urilor, unde sunt proiectele pentru cetăţenii români care s-au întors în ţară? De ce nu poate cineva să-şi dea demisia, de ce se angajează personal fără concurs? Şi cum aţi gestionat evenimentele din spitale? Aş dori să vă atrag atenţia asupra prevederilor legii securităţii sănătăţii în muncă. Inspecţia Muncii nu are obligaţia nu doar din punct de vedere al relaţiilor de muncă, ci şi din punct de vedere al securităţii în muncă", a precizat senatorul UDMR în plen.
Acesta i-a sugerat ministrului Muncii ca afirmaţiile pe care le face să nu rămână "vorbe goale".

"Încercaţi ca afirmaţiile dumneavoastră - 'eu îmi doresc', 'eu îmi propun', 'm-am hotărât', 'sunt ministru care comunică mult', 'citesc toate mesajele' etc. - să nu rămână vorbe goale, sunt prea multe întrebări fără răspuns ca să putem evalua activitatea dumneavoastră", a încheiat Derzsi Akos.
                                                                                                                                Agerpres