Derzsi Ákos
Derzsi Ákos
szenátori honlapja
2019.05.07

Kopogtatás

Május 26-án európai parlamenti választások lesznek Romániában, és ennek fontosságáról beszélgetett a helybéliekkel Derzsi Ákos szenátor Nagyvárad-Hegyalján, Köröstarjánban, Újpalotán, Biharszentandráson, Köröskisjenőn, Réven, Mezőbajon, Erdőgyarakon, Árpádon, Bélfenyéren, Tenkén, Köröstárkányban, Kisnyégerfalván, Várasfenesen, Belényesújlakon és Nagyszalontán.

A felsőházi képviselő hangsúlyozta, mindannyiunknak el kell mennünk szavazni jövő vasárnap, hogy az erdélyi magyarságnak Brüsszelben is legyen képviselete. Ha nem vagyunk ott, akkor úgy döntenek a rólunk is szóló kérdésekben, hogy lehetőségünk sincs beleszólni. Éppen azért, hogy egy erős Kárpát.medencei magyar képviselet jöjjön létre, minden romániai magyarnak az RMDSZ-t kell támogatnia az EP-választáson.

"Komoly feladatot kaptunk, mégpedig azt, hogy megerősítsük a magyar képviseletet Brüsszelben, és most már egy Kárpát-medencei magyar összefogás is kialakult ennek érdekében. El kell menni május 26-án és az erős magyar képviseletre kell szavazni, hogy kiharcolhassuk az európai kisebbségvédelmi törvényt és megvédhessük a gazdáknak járó mezőgazdasági támogatásokat" - hangsúlyozta Derzsi Ákos szenátor.

Amint Derzsi Ákos elmondta, magyar kultúránk, keresztény hagyományaink megtartása érdekében is fel kell lépnünk európai szinten, ehhez pedig szükség van egy erős Kárpát-medencei magyar képviseletre. Ezért is van szükség arra, hogy minél nagyobb számban elmenjünk szavazni a május 26-án!