Derzsi Ákos
Derzsi Ákos
szenátori honlapja
2018.11.12

Munkahelyi stressz – az alábecsült járvány

Munkahelyi stressz – az alábecsült járvány

A munkahelyi szorongás jelenti a legnagyobb kihívást minden munkavállaló számára, korosztálytól függetlenül. A stressz különböző belső őrlődések, aggályok, gondok, vagy külső események, változások, által kiváltott lélektani vagy testi válaszok összessége.

A mérsékelt stressznek (Eustress) lehet pozitív, motiváló hatása is, növelheti a munkavállaló koncentrációs képességét, kreativitását. Legtöbbször azonban a stressz, a túlzott nyomás fejfájást, gyomorszorongást, a vérnyomás megemelkedését vagy egyéb szívbetegségeket eredményezhet, nyugtalanságot, depressziót, frusztrációt vagy étkezési zavarokat okozhat. 

Az elmúlt évtizedekben végzett kutatások szerint a munkahelyi szorongás a munkaadók és a munkavállalók számára egyaránt káros hatású, illetve számos Európai Uniós tanulmány kimutatta, hogy a betegszabadságok 50-60%-s a munkahelyi szorongás miatt következik be.

Tisztelt Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelő Úr,

tekintettel arra, hogy a munkaköri kockázatok felmérése az  Ön által vezetett intézmény hatáskörébe tartozik, néhány pontosítást kérek, az alábbiakkal kapcsolatosan:

1. Hány esetben jeleztek, az Ön által vezetett intézménynek, neuropszichológiai túlterhelésnek betudható munkahelyi balesetet és szakmai megbetegedést az érvényben lévő törvénykezés hatálybalépése óta? Hány ilyen esetet vizsgált ki az Ön által vezetett intézmény a törvény érvénybelépése óta?

2. Neuropszichológiai túlterhelés hatását kimutató tanulmányt, kutatást végzett az Ön által vezetett intézmény?

3. A hatályos törvénykezés értelmében, az Ön által vezetett intézmény adatai szerint a közintézmények vezetői végzett ellenőrzéseket annak érdekében, hogy azonosítsák a közalkalmazottakat érintő munkahelyi kockázatokat?

4. Hány közintézmény vezetője szervezte ki a munkahelyi kockázatok felmérésére és megelőzésére vonatkozó szolgáltatásokat?